Yhdistys
Tavoitteet
Ajankohtaista
Yhdistyshistoriaa
Museokahvila
Kokoelmat yms.
Säännöt/Regler · Suunnitelmat · Liittyminen

SUUNNITELMAT

 

 

Toimintakalenteri on vuosikokouksien välinen aika. (Kirjanpidollinen tilikausi on kalenterivuosi)

 

Wanhanajan Puoti – Yhdistys ry:n toimintasuunnitelma
v. 2009 - 2010.


Vuonna 2009, yhdistyksen toiminta alkoi edellisenä vuotena alkaneella joulunäyttelyllä, joka jatkui Nuutinpäivään 13.01 asti. Museokahvilan uudet aukiolot ovat ma – pe klo 9-15 ja la klo 12 – 16.


Museokahvilan perusnäyttely uudistettiin tuomalla paremmin esille siellä olevia kokoelmia. Pääosaa näyttelevä Suomen laajin kahvikokoelma oheisrekvisiittoineen tuli näin paremmin esille. Teemanäyttelyä ei järjestetä ennen syksyä, vaan keskitytään enemmän yhdistyksen omiin keräilytapahtumiin ja näyttelytoiminnan rahoittamiseen. Varojen keruun kehittäminen erilaisten kannatuskirpputoritoimin ja huutonetin avulla aloitetaan. Näin hallitaan myös kokoelmien ylijäämien turha ja kallis varastointi. Pysyvä tupakkanäyttely on edelleen turkulaisessa ravintola Pikku Havannassa. Käynnissä on yhdistyksen saattaminen myös kaksikieliseksi sääntöineen.


Turun Kauppahallin 8 -vuotta täyttävän Museopuodin ”uutuudet” esitellään aina sopivin välein. Tilojen hyötykäyttöä ja teema näyttelytoimintaa pyritään kehittämään ja elvyttämään.


Vuoden alussa aloitettiin keräilytapahtumin, joka kuun viimeisenä lauantaina. Vetäjätiiminä toimii Birger Nyman, Marja Nevalainen ja Panu Ahokas. Helmikuussa oli teemana purkkakuvat, ja maaliskuussa epäaidot ns. ”strassikorut”. Kyseessä on keräilyteemaesittely ja vaihtotapahtuma.


Osallistuminen Taide- ja Antiikkimessuille toteutui saamamme kaikkien aikojen suurimman 42 m2 sponsorimyynti/näyttelypaikan kautta 21 – 22.03 2009. Messut ovat tärkeitä pr-tapahtumia!


Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous järjestetään su.17.05 klo 12.00 Museokahvilassa, jonka jälkeen vierailemme Forum Marinumissa, jossa yhdistyksellä on yhteistyöprojekti tavaralainoineen heidän vuosisadan kesäveneily näyttelyssään.


Kesä rauhoitetaan yhdistystoiminnassa keräilijöiden omaan keräilyyn, tutkimustyöhön ja lomailuun.


Syksyllä jatketaan kuukauden viimeisenä lauantaina keräilyteemalla ja aloitetaan tiivis näyttelykausi: "Keräilysuosikkeja aina 50-luvulta" (Aiheet saattavat vielä muuttua).


01.09 – 05.12 asti. Pari viikkoa per aihe paitsi näyttely ”Kallein on vapaus”, joka kestäisi noin kuukauden (sopivan ajankohdan ja suuritöisyytensä vuoksi).

 

 

 

1) Oravannahasta euroiksi! Maksuvälineiden kehitystä (numismaattinen ulottuvuus).

 

2) Mainonnan välineitä kaupankäynnissä (Mainosesineitä ja mainoksia eri muodoissa, esim. tulitikkuetiketit, julisteet, lehtiset, kynät, tuhkakupit jne.)

 

3) Tuotteiden kääreet ja etiketit kertovat (pullot, karamelli ym. kääreet).

 

4) Kylkiäiset ja keräilykuvat (purkkakuvat, kahvikortit erilaiset pinssit yms.).

 

5) Paperinuket, kiiltokuvat ja muut entisajan idolit keräilykohteina.

 

6) Rakkaudesta postikortteihin! Valikoituja teema-aiheita.

 

7) Kallein on vapaus. (Vapaussota > Talvisota > Jatkosota Aseveljeys > Lapinsota > rauhanturvatyö > vapaaehtoinen maanpuolustustyö tänään.

 

Laivastonsoittokunta täyttää tänä vuonna 90-v. Mahdollista yhteistyötä heidän kanssa?).  Pj Anderssonin 50-v villityksen 14.11 aikana kahvitetaan ystävät, vapaaehtoiset maanpuolustustoimijat ja sotaveteraanit.


Osallistumme myös lokakuussa, mikäli kutsu tulee Turussa Ruoka-, Kirja- ja Keräilymessuille.

Joulunäyttely ”Turku Suomen Joulukaupunki” Kauppahallissa (Turkulaisia joulupakkauksia)?

Muun Suomen jouluaihetta Museokahvilassa. ”Makeaa mahan täydelt” -kirjaprojekti jatkuu.


 


 

 

 

 


Olet tässä: Etusivu/hakemistoon-Yhdistys-Tavoitteet-Suunnitelmat

>Pääotsikkoon: Säännöt/Regler >>Seuraava otsikko: Liittyminen


 

Built with Enersoft SiteGenWiz Freeware Ed.