Yhdistys
Museokahvila
Ajankohtaista
Tukeminen
Kahvilan historiaa
Kokoelmat yms.

             

 

 

MUSEOKAHVILA (toiminta on lopetettu sairauden vuoksi). Nyt toiminta on pitkälle perinteen vaalimista.

 

Teksti on säilötty nostalgisen muiston vaalimisen vuoksi! 

 

 

MUISTOA KUNNIOITTAEN!

 

Wanhanajan Puoti Museokahvila lyhennettynä Museokahvila sijaitsi lähellä Turun keskustaa, hyvien yhteyksien päässä esim. Helsinginkadulta Rautatieaseman ja Linja-autoaseman välissä. keväällä 2003 avattu kahvila on enemmän museo kuin perinteinen kahvila. Bussi P3 pysähtyy eteen. Kahvilaan pääsi myös rollaatorilla ja pyörätuolilla avustettuna (liuska).

 

(Avoinna: ma-pe klo 9-15 ja la klo 12-16 )

 

Erikoispyhinä suljettu. Esittelyä myös sopimuksesta muina aikoina (päivystysmaksu 25 € + kahvitus)!

Meillä käy maksuna  ainoastaan käteinen

(Betalning endast kontant/ You can pay only with cash)

Puh. 040 760 0590 (vain aukioloaikoina).

 

Osa esineistä on korvaamattomia, joten toivomme myös perheiden, joilla on lapsia pitävän lapset kurissa, koska tilamme on museo ja esineiden suojaus on puutteellinen!

 

Toimintamme on pääasiallisesti museotoimintaa, joten pyydämme asiakkaita ystävällisesti olemaan koskematta esineisiin ja kunnioittamaan suurella vaivalla kerättyä ja kunnostettuja kokoelman esineitä. Näyttelyjä ei suositella sen johdosta myöskään esim. vilkkaille pikkulapsille ilman vanhempien tarkkaa valvontaa, johtuen aikaisemmista kokemuksistamme, museossamme on

nollatoleranssi, koska resurssipuutteen vuoksi kokoelmat ovat toistaiseksi puutteellisesti suojattuja. 

 

Muista siis vieraillessasi meillä, että olet museossa!

 

 

 

Tervetuloa nostalgiselle aikamatkalle, vaikka kahvikupin ääreen!

 

 

 

Yhdistyksen logo on kahvipannu kaatoasennossa. Pannu symbolisoi vieraanvaraisuutta ja lämmintä tunnelmaa muistojen ja rupattelutuokioiden parissa. Kahvi suomalaisena kansallisjuomana heijastaa arvostustamme suomalaiseen kulttuuriin ja perinteisiin.

 

 

Isäntä poseera äitinsä vieressä, joka on alusta asti kuulunut toiminnan aktiivisiin tukijoihiin. Taustalla museon emäntä Riitta. 

 

 

Hiljainen kauppias menneisyydestä kuuntelee asiakkaiden toiveita!

         

  

Aikamatka menneisyyteen vie monet murheet mennessään. Tuoreen kahvin tuoksun ja maun virkistämänä matka ovelta jatkuu keveämpänä ja usein hymysuin. Kynnys käydä museossa madaltuu, kun kahvilan välitön tunnelma yhdistyy tarinoineen omiin muistikuviin. Isäntä esittelee paikkoja ja esineitä halukkaille paikalla ollessaan. Meillä voi jopa unohtaa ajantajun! Paluu arkeen on väistämättä edessä, mutta mikä estää käymästä useammin?

 

Eräänä yhteistyönä veteraanijärjestöjen kanssa ollaan hyväntahdon eleenä jo vuosia tarjottu Suomen sotien kunnioitetuille sotaveteraaneille ilmaiset kahvit, jotka he taatusti ansaitsevat itsenäisyytemme puolesta taistelleina.

 

Wanhanajan Puoti Museokahvila on yhdistyksen suurin voimainponnistelu perinteiden vaalimisen parissa. Kahvila onkin enemmän museo ja painotus toiminnassa liittyy siihen. Ollaan yhdistetty museokäynti mukavasti mahdollisuuteen samalla nauttia vaatimattomista kahvilapalveluista.

 

Museoyleisöllä on mahdollisuus tutustua tätä kautta yhdistyksen perus- ja nostalgisiin vaihtuviin teemanäyttelyihin.

Kokoelmat ovat maan laajimmat erityisesti kahvi- ja makeisalalla. Ne käsittävät nykyisellään yli 20 000 pakkausta ja tavattoman määrän pienpainatteita, mainoksia ja valokuvia. Tähän määrään mahtuu myös kultuurihistoriallisia harvinaisuuksia ja kokoelmat ovat korvaamattomat. Kokoelmat joista vain osa on kerralla esillä kattavat nykyisin lähes koko kaupan alan teollisen lähihistorian ajalta. Toiminta on ainutlaatuista maailmanlaajuisestikin ja kävijöistä useammat tulevatkin muualta Suomea ja jopa kaukaisista maista! Jokaiselle löytyy jotakin.

 

Kahvilan toimintaa johtaa sen perustaja, rahoittaja, kokoelmien pääasiallinen keräilijä ja lahjoittaja pj Mikael Andersson ja kahvilassa työskentelee emäntänä Riitta Andersson apunaan myös muutamia yhdistyksen talkoolaisia.

 

 

 

 

Kadun ainoa aurinkoinen 3-paikkainen terassi on lämmin aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä. Tupakoitsijat voivat myös juoda kahvinsa tässä kätevästi toisia häiritsemättä.


 

 

 

 

 


Olet tässä: Etusivu/hakemistoon-Museokahvila

>Pääotsikkoon: Yhdistys >>Seuraava otsikko: Kokoelmat yms.

>>>Alaotsikot: Ajankohtaista Tukeminen Kahvilan historiaa


 

Built with Enersoft SiteGenWiz Freeware Ed.